Wij gaven afgelopen week onze ‘Green Friday’ CO2-Cheque aan de gemeente Amersfoort

Niemand zal het grote aantal Black-Friday acties de afgelopen maand ontgaan zijn. Voor ons en veel andere kringloopwinkels was dit juist het moment om gezamenlijk een vuist te maken tegen overconsumptie in onze maatschappij. Bij ons maakte Black-Friday dus plaats voor Green-Friday. Hiermee vroegen we aandacht voor de hoeveelheid CO2-uitstoot die kan worden bespaard bij het kopen van tweedehands producten.

De hoeveelheid goederen die in 2021 bij Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden is ingebracht, verkocht en gerecycled is namelijk goed voor een besparing van 2.854 ton aan CO2-uitstoot. Dit staat ongeveer gelijk aan het verwarmen van 1.150 huishoudens gedurende een jaar.

Het is traditie dat op Green Friday de CO2-Cheque wordt aangeboden aan het college van gemeente Amersfoort. Een goede gelegenheid voor wethouder Johnas van Lammeren om een bezoek te brengen op de Zwaaikom bij Kringloopcentrum Amersfoort. Daar nam hij de CO2-cheque namens de gemeente Amersfoort in ontvangst. Dank gaat uit naar de brengers, kopers en andere betrokkenen van Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden.

juni 2024

mei 2024

april 2024

maart 2024

Ga naar de bovenkant