Platform Circulair 033

Winkel Amersfoort

Het circulaire ambachtscentrum

Als circulair ambachtsnetwerk streven we ernaar om afvalstromen te verminderen en hoogwaardig product- en materiaalhergebruik te realiseren. We geloven in de kracht van samenwerking en streven ernaar om een netwerk op te bouwen met verschillende partijen die allemaal bijdragen aan dit gemeenschappelijke doel.

We zijn druk bezig om dit netwerk vorm te geven. Het netwerk bevat onder andere onze kringloopwinkels, de milieustraat, reparatiewerkplaatsen, educatieve instellingen en sociale organisaties. Door deze partijen samen te brengen, creëren we een dynamische omgeving waarin kennis wordt gedeeld, vaardigheden worden ontwikkeld en creativiteit wordt gestimuleerd.

Bouwstenen

Milieustraat
Kringloop
Reparatie
Sociaal-maatschappelijke instellingen
Onderwijs
Werkplaats/Makersplaats
Initiatieven voor deeleconomie
Lokale & Culturele initiatieven


Textielatelier

Als erkend leermeester MBO hebben we in ons textielatelier ca. 12 stage & traject plekken beschikbaar. Hier maken we van allerlei gebruikte en gegunde materialen en stoffen producten in opdracht van diverse afnemende partijen. Onder leiding van textiel-kunstenaar Sally Pittman heeft het kringloopcentrum al honderden mensen een zinvolle dagbesteding kunnen bieden. Dat zijn vrijwilligers, stagiaires, maar ook mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.