Ekstertas
Circulair Textielatlier
Zwaaikom 21
3812 PS Amersfoort
Tel: 033 462 6969

Openingstijden:
Maandag t/m woensdag:
10:00 – 16:00

Wat begon als een duurzaam alternatief voor de plastic boodschappentas in 2013, de Ekstertas, is 10 jaar later uitgegroeid tot een heuse Amersfoortse groeibriljant. Alles in het textielatelier wordt gemaakt van 100% gerecyclede kringloopmaterialen en -stoffen. Niet alleen tassen, het textielatelier maakt ook prachtige huislijnproducten. Denk daarbij aan kussens, kookschorten, laptophoezen en rokjes. Op aanvraag verzorgt het atelier overigens ook workshops, en wordt er veel in opdracht gewerkt voor particulieren, bedrijven en andere instanties.

Onder leiding van textiel-kunstenaar Sally Pittman heeft het kringloopcentrum al honderden mensen een zinvolle dagbesteding kunnen bieden. Dat zijn vrijwilligers, stagiaires, maar ook mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Een kleurrijke mix van verschillende achtergronden, nationaliteiten, geloven en culturen. Het textielatelier (ook bekend als het Eksternest) is een veilige plek om talenten te ontwikkelen, te groeien en sociale contacten op te bouwen. Terwijl er op een creatieve manier wordt bijgedragen aan duurzaam hergebruik en het upcyclen van tweedehands materialen. En dat is precies waar wij als Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden voor staan!

Maatwerk
Voor maatwerk kun je zeker bij ons terecht. Stuur ons een mail en we kijken wat we voor je kunnen doen!

Particulier
Wil je graag een kussen van de sjaal van je oma? Of heb je een ander dierbaar materiaal wat je graag een tweede leven geeft of wil je een tas met je eigen foto erop? We bespreken de mogelijkheden graag.

Zakelijke opdrachten
Verouderde bedrijfsbanners? Wij vermaken die graag tot tasjes voor representatie met label met uw bedrijfslogo erop. Dat deden en doen we o.a. voor Scholen in de Kunst & Beeckestijn Business School, maar ook voor festivals als Rabo Jazz festival, Dias Latinos en het internationaal theaterfestival Spoffin.

Maar we doen meer; zo maakten op bestelling o.a. gestoffeerde kledinghangers en kledinghoezen voor kostuumdepots van Centraal Museum Utrecht (NL) & het Musée de la Reddition, onderdeel van les Musées de Reims (FR).

Media
Wil je meer weten over Ekstertas en haar mensen? Kijk dan de VPRO serie De Kracht van de Kringloop. In deze mooie documentaireserie komt ons Eksternest in verschillende afleveringen in beeld. Tijdens de opnames van deze serie vierde de Koninklijke familie Koningsdag in Amersfoort. Zo werden we gevolgd toen we ze mochten verwelkomen en Ekstertassen gaven cadeau!