Textielinzameling

Sinds jaar en dag vindt textielinzameling plaats door Kringloopcentrum Amersfoort- Leusden. Het gaat om textiel (kleding en textiel) dat in een dichtgemaakte plastic zak bij één van onze kledingbakken kan worden ingeleverd. Dat zijn de bakken die over het algemeen naast de glasbak en de papierbak staan. Bekijk de kaart hieronder en vul jouw postcode in om te kijken welke kledingbakken in de buurt zijn.

Het sorteren van textiel
Al het textiel dat wordt opgehaald wordt voor ons gesorteerd door Kringtex. Kringtex is een textielsorteerbedrijf in Amersfoort. Het is in 1999 opgericht door de gezamenlijke kringloopcentra uit de regio. Zij kunnen op die manier hun textielverwerking, een vak op zich, centraal doen. Textiel van de beste kwaliteit komt voor verkoop weer terug in de kringloopwinkels. Overige textiel wordt voor andere doeleinden hergebruikt of gerecycled.

Zoals gezegd, je kunt textiel in een plastic zak in een textielbak gooien. Maar het is altijd mogelijk om textiel bij de Kringloopcentra zelf af te geven. Indien gewenst halen we de kledingzakken ook thuis op: bel dan 033-462 69 69 voor een afspraak.