Welkom bij Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden is een professioneel kringloopbedrijf voor spullen met een geschiedenis. Amersfoort-Leusden is lid van de BKN (Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland) en heeft het Keurmerk Kringloopbedrijven Nederland. Met dit 100% Kringloop keurmerk laten bedrijven zien dat zij op een professionele, veilige, verantwoorde en verantwoordelijke manier omgaan met mensen en materialen.

Bekijk het filmpje hieronder waarin aandacht besteed wordt aan wat 100% Kringloop precies inhoudt:

Als kringloopbedrijf streven wij ernaar om op verschillende manieren een positieve impact te hebben op onze samenleving. Dat doen we volgens drie belangrijke speerpunten:

  • Door actief bij te dragen aan het bevorderen van hergebruik van goederen en grondstoffen
  • Door de werkgelegenheid te bevorderen
  • Door een professionele partner te zijn op het gebied van re-integratie

Bij ons draait alles om het verlengen van de levensduur van producten. Door zorgvuldig geselecteerde tweedehands artikelen aan te bieden, geven we kwalitatieve goederen een tweede kans. Op deze manier verminderen we niet alleen de hoeveelheid afval, maar bieden we ook betaalbare en unieke items aan onze klanten.

Echter, onze missie gaat verder dan alleen hergebruik. Wij geloven sterk in het creëren van werkgelegenheid voor iedereen. Door een gevarieerd team van medewerkers bieden wij niet alleen een breed scala aan banen, maar spelen we ook een cruciale rol op het gebied van re-integratie. Het Kringloopcentrum fungeert als een platform waar mensen met verschillende achtergronden en vaardigheden kunnen groeien, leren en (weer) deel kunnen nemen aan het arbeidsproces.

Onze inzet voor duurzaamheid, werkgelegenheid en re-integratie vormt de kern van ons bedrijf. Door bij ons te winkelen of donaties te doen, draag je direct bij aan een circulaire economie en een inclusieve maatschappij. Ontdek de schatten uit ons assortiment, ondersteun onze missie en word deel van de positieve verandering die we samen kunnen bewerkstelligen. Samen maken we een verschil voor het milieu en voor de mens.