Expositie ‘Je knipt toch niet in een boek?!’ op boekenafdeling in Amersfoort

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat er een expositie was in het minimuseum bij Kringloopcentrum Amersfoort. Er is veel veranderd in de winkel en de ruimte die voorheen gebruikt werd als minimuseum bleek al snel bruikbaar voor iets anders. Veel kunstenaars uit de omgeving hebben hier door de jaren hun werk geëxposeerd, dus we vinden het erg leuk om dit nu weer op te pakken!

Het initiatief kwam van Margriet van onze boekenafdeling in Amersfoort, die een expositie bezocht waar verschillende kunstwerken getoond werden die door cursisten voor een opdracht van Scholen in de Kunst gemaakt zijn. Kunstenaar en docent Marijke Schurink gaf haar cursisten de opdracht om iets met boeken en textiel te doen. Hoewel textiel wat bekender is als bewerkelijk materiaal, laten deze kunstwerken zien dat boeken ook inzetbaar kunnen zijn op een andere manier.

De link met het Kringloopcentrum is zo snel gemaakt. Niet alleen via ons textielatelier en onze welbekende boekenafdeling in Amersfoort, maar ook omdat wij het graag zien dat spullen een tweede leven krijgen, op welke manier dan ook. Toen we in contact kwamen met de studenten bleken ze hun werk ook in het Kringloopcentrum te willen exposeren en wij vinden de boekenafdeling in Amersfoort daar een erg mooie plek voor!

De expositie opent op dinsdag 24 januari en is te zien tot vrijdag 17 februari.

Published On: 13 januari 2023 / Categories: Kringloopwinkel Amersfoort, Nieuws / Tags: , , , , /

juni 2024

mei 2024

april 2024

maart 2024

Ga naar de bovenkant