Ons Ekstertas circulaire textielatelier bestaat 10 jaar!

Ons textielatelier bestaat alweer 10 jaar! Het Eksternest is in 2013 begonnen met de Ekstertas als duurzaam alternatief voor de plastic boodschappentas. Onder Leiding van Sally Pittman hebben hier ondertussen honderden mensen zinvol werk gevonden en 1.000-en tassen, kussens, kleding en andere mooie producten gemaakt van 100% gerecyclede stoffen en fournituren. Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers en donateurs van de materialen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

We kijken terug naar mooie jaren met veel hoogtepunten, bijzondere opdrachten en leuke samenwerkingen. Hieronder een paar voorbeelden –>

In 2019 kwam het koningshuis op bezoek in Amersfoort. Wij mochten ze verwelkomen met ons textielatelier en dit was natuurlijk en hele bijzonder ervaring! De koningin en haar dochters gingen met speciale Ekstertassen naar huis. Ook hebben we kilometers lang aan banner-stof, die langs de hekken van de route aangebracht waren, omgetoverd tot duurzame oranje boodschappentassen. Alle banners zijn uiteindelijk verkocht als tassen!

Rondom dezelfde periode werd de VPRO documentaireserie De kracht van de kringloopwinkel opgenomen. De afleveringen volgen Sally en andere bijzondere karakters uit ons textielatelier en ander kringloopwinkels. Ze zijn terug zien via deze link. Ook zijn er naar aanleiding van deze serie recentelijk interviews afgenomen met de karakters uit de serie, waaronder Sally!

Van Bankstyle maatwerk meubels & stofferingen kregen we al vaker hoogwaardige stofstalen van oude collecties. Daar hebben we hele bijzondere tassen van gemaakt en die vlogen als warme broodjes over de toonbank. Zo enthousiast over het resultaat was Bankstyle zelf ook, waardoor ze ons een mooie opdracht verstrekten: Speciaal voor deze exclusieve meubelzaak maakte het atelier patchworktassen op A4 formaat met bedrijfslogo en label eraan. Alle tasjes  zijn uniek. Ze werden samengesteld, gemaakt en gevoerd door ateliermedewerkers Cathy en Riet.

Deze gestoffeerde kledinghangers hebben we in eerste instantie in opdracht van het Centraal Museum gemaakt. De hangers zorgen ervoor dat tentoongestelde collecties beschermd worden omdat deze hangers met neutrale stoffen geen sporen achterlaten. Na het Centraal Museum volgden ook veel andere musea, en zo hebben we voor verschillende opdrachtgevers 1000-en hangers gemaakt.

Kringloop Amersfoort Leusden

Zo zijn er nog veel dingen te noemen, maar kijk vooral ook eens op onze Facebook pagina waar we af en toe wat vertellen over de producten die we maken en de opdrachten die we krijgen. We zijn erg trots op alle het werk dat we kunnen bieden en de samenwerkingen en opdrachten die we met het textielatelier hebben kunnen doen! Op naar de volgende 10 jaar Ekstertas!

juli 2024

juni 2024

mei 2024

april 2024

Ga naar de bovenkant