Intentieverklaring onderzoek fusie met andere Kringlooporganisatie

Onze maatschappij hecht een groeiend belang aan duurzaamheid en streeft naar een meer circulaire economie. Hierbij wordt de rol van de kringlooporganisaties steeds belangrijker, maar worden ook de maatschappelijke eisen aan de kringloop uitgebreider. Om aan dit groeiende belang een goede invulling te geven hebben wij besloten de krachten te bundelen met een andere kringlooporganisatie.

Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden en Stichting Kringloop Kleurrijk (Eemnes Huizen), vertegenwoordigd door Mieke Bleij en Jaap Bood, verklaren hierbij te willen komen tot intensieve samenwerking. De mogelijkheid van een fusie wordt onderzocht met behoud van de identiteit van de vestigingen.

Beide stichtingen, die respectievelijk al 25 jaar en 30 jaar bestaan, hebben een sterke lokale verankering en geven jaarlijks werk en zinvolle dagbesteding aan meer dan 700 medewerkers, velen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Deze stap zal worden gezet met volledig behoud van werkgelegenheid bij beide stichtingen. De lokale binding van onze kringloopvestigingen met de gemeente waarin wij opereren, zal worden gerespecteerd en waar mogelijk versterkt.

We staan te popelen om nieuwe uitdagingen aan te gaan op het gebied van de circulaire economie en het creëren van zinvolle werkplekken. We verwachten eind dit jaar te kunnen berichten of en wanneer deze fusie zijn definitieve beslag zal krijgen.

Op 26 juni hebben de bestuurders van onze twee regionale kringloopstichtingen deze intentieverklaring ondertekend. Met het zetten van de handtekeningen is de officiële aftrap gegeven.

september 2024

augustus 2024

juli 2024

juni 2024

Ga naar de bovenkant