Het Kringloopbedrijf is net als veel andere bedrijven in het land steeds meer betrokken bij re-integratie. Meestal gaat het hier om trajecten in samenwerking met een re-integratiebureau. Maar vaak ook in samenwerking met de gemeente, in ons geval: de gemeente Amersfoort. Het gaat dan om arbeidstraining- en gewenning in korte trajecten bij wijze van assessment.
Hoe werkt ’t
Re-integratie bij het Kringloopcentrum betekent ‘meedoen’ om er beter van te worden. Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we wat de doelen en mogelijkheden zijn, zonder definitieve conclusies te trekken. Na een bedenktijd van maximaal een week volgt er een tweede gesprek en dan maken we verdere afspraken persoon om wie het gaat, kan starten.
Re-integratie is maatwerk
Het vaststellen van een traject is altijd maatwerk. Omdat er binnen het Kringloopbedrijf veel soorten werk zijn, kunnen we veel kanten op bij het vinden van een geschikte plek. Mensen worden gekoppeld aan een vaste collega die hiervoor een training heeft doorlopen. Overigens zijn twee collega’s binnen het Kringloopcentrum formeel opgeleid als Jobcoach. De kringloop levert echt maatwerk, zo kunnen mensen echt meedoen. Tijdens het traject evalueren we steeds en blijft er ook steeds contact met de betrokken organisatie. Uiteraard gaat het steeds om betaalde trajecten. Voor informatie of aanmelding stuurt u een e-mail naar: j.storm@kringloopamersfoortleusden.nl.
Meedoen in een doelgericht traject
Binnen het Kringloopcentrum is veel te doen. Meedoen als bijrijder, sorteren, fietsen repareren, fietsen slopen, eenvoudig recycle werk, kassawerk, schoonmaakwerk, het bijvullen van de winkel, het helpen van klanten, enz. Dat maakt het mogelijk om verschillende mensen in een doelgericht traject te laten meedoen met als doel zich te verbeteren. Om dat beter te kunnen waarmaken, zijn er twee collega’s opgeleid als Jobcoach en zijn we dit jaar gestart met een interne cursus over het begeleiden.