Goede  doelen

Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden doneert aan goede doelen.

Kringloop doneert aan goede doelen

Als ANBI-stichting zet het Kringloopcentrum zich in voor het milieu, hergebruik van goederen en sociale doelen. De kringloop doneert dan ook graag aan goede doelen. Hiervoor gebruiken wij al onze opbrengsten.  Wij zijn een stichting zonder ‘winstoogmerk’. Wij investeren alle opbrengsten in het creëren van zoveel mogelijk (nieuwe) werkplekken voor iedereen die dat nodig heeft. Bijvoorbeeld met projecten als Kansjaar, het textielatelier, Bouwkringloop KLUS,   de Restyle en een pop-up winkel . Daarnaast steunen we ieder jaar weer goede doelen, financieel of in natura.

Doneren en sponsoren in natura

Wij doneren meubilair aan lokale organisaties die daar nog een levensverlengende bestemming voor hebben. Bijkomend voordeel is dat we zichtbaar zijn op allerhande zijsporen. De spullen worden kosteloos beschikbaar gesteld, het logo van de kringloop is natuurlijk overal goed zichtbaar.

De kringloop doneert onder andere aan: Wijkmuseum Soesterkwartier, popcentrum Fluor, festivals als o.a. Lepeltje Lepeltje, Nachtbrigade, Into the Woods; Spoffin, Kiind Festival, Boerderij de Brinkhorst, Proef Kruiskamp, Mamacafe Soesterkwartier, Huis van Bartels, Villa Vathorst, Amerpoort, De Spullenmannen, Festivoort, Stichting Edukans, ’t Atrium, KadE-museum, Bibliotheek Eemland, Knopjesmuseum, Amersfoortse Introductie Dagen en vele anderen!

Criteria voor de kringloop om goede doelen te ondersteunen

De goede doelen die de kringloop financieel ondersteunt, moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • Het zijn lokale, regionale doelen.
  • Ze hebben ook een ANBI-status.
  • Ze hebben milieu-, armoede-, sociaalmaatschappelijke doelstellingen.
  • Ze zitten niet in dezelfde branche als kringloop, textiel, goederen.
  • Er is geen uitgesproken godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag.