Typisch Jij maakt onderdeel uit van Kringloopcentrum Amersfoort met een shop in shop principe. Naast een walhalla tweedehands pareltjes, verkopen wij goede en betaalbare tweedehands merk- en vintage kleding van vervlogen jaren maar ook van het moderne nu. Kom gerust langs om eens lekker te neuzen en geniet ondertussen van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Adres en openingstijden

Geopend op woensdag t/m zaterdag van 12:00 tot 16:00
+ iedere laatste zondag van de maand!

Zwaaikom 25, 3812 PS Amersfoort
Telefoon: 033 462 6969 (ma-vr 8.30-16.00 u)

(geen kleding inbreng voor Typisch Jij op zaterdag)

Inbreng kleding voor Typisch Jij

U kunt op basis van in consignatie dames- en herenkleding bij ons inbrengen. U krijgt dan 40% terug van de opbrengst van de verkochte kleding. Onze voorkeur gaat uit naar merkkleding. Uiteraard moet de kleding seizoensgebonden en in goede staat zijn. Kom gerust eens langs in de winkel om naar meer informatie te vragen.

(Geen kleding inbreng op zaterdag)

Reglement inbrengen kleding

Binnen de openingstijden van Typisch Jij is het mogelijk kleding in te brengen: dit is van woensdag t/m vrijdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur. Je laat de kleding achter en op een later moment zal het gesorteerd worden. Vanwege de vele kleding inbreng kan het even duren voordat de kleding in de winkel hangt aangezien wij op volgorde van datum van de inbreng van de kleding werken.

Je krijgt geen bevestiging nadat de kleding is uitgezocht. Wanneer je vragen hebt kun je natuurlijk altijd even binnen lopen tijdens de openingstijden.Wanneer je wilt dat de kleding ter plekke wordt gesorteerd dan kan dit alleen op vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur. De overige dagen kun je je kleding op basis van donatie achterlaten.

We selecteren alleen de beste kledingstukken. Deze kledingstukken worden geprijsd en in de winkel ter verkoop aangeboden voor ongeveer zes weken. Daarna wordt de kleding afgeprijsd en hangt dan nog twee weken in de winkel. De verkoper van Typisch Jij bepaalt de prijzen van de producten. We houden rekening met vraag, aanbod, huidige trends en conditie. Wil je toch overleggen over een prijs van een bepaald item, dan mag dat natuurlijk. Samen komen we er wel uit. De ervaring leert wel dat artikelen die te duur geprijsd worden niet zullen verkopen. Het blijft tenslotte tweedehands.

Nadat de verkoopperiode van 8 weken is verstreken krijg je 40% van de door ons gehanteerde verkoopprijs van de verkochte kleding uitbetaald. Via je bankrekening wordt dit maandelijks, achteraf uitbetaald. De kleding die niet verkocht is na de verkoopperiode wordt gedoneerd aan de tweedehands kledingafdeling van Kringloopcentrum Amersfoort.

Inbrengen van zomerkleding kan in de maanden Februari t/m Juli.
Inbrengen van winterkleding kan in de maanden September t/m Maart.

We nemen alleen dames- en herenkleding, schoenen, beperkt tassen en beperkt sjaals in. We nemen geen baby-en kinderkleding in!

Labels moeten bij voorkeur in de kleding aanwezig zijn. We nemen kleding in van de betere en duurdere merken dus breng liever geen kleding in van de grote ketens zoals Zeeman, Wibra, Hema, Primark, Bristol, Scapino, Vögele, H&M, Zara, C&A etc.

We kunnen alleen schone, reukloze, zonder vlekken, gestreken kleding en schoenen aannemen die in perfecte staat zijn. Detail is belangrijk! Als er een knoopje mist, een naadje openligt of een rits defect is, dan kunnen we het helaas niet aannemen. Het loont om te zorgen dat je artikelen in perfecte staat zijn. Artikelen zoals pyjama’s, sokken, maillots, ondergoed, badkleding en dergelijke nemen we niet in.

Aansprakelijkheid
Wij besteden de grootste zorg aan presentatie, verkoop en veiligheid van de door jouw ingebrachte artikelen. Inbrengen is echter op eigen risico. Zoekgeraakte, gestolen of beschadigde artikelen kunnen door ons niet worden vergoed. Typisch Jij is niet aansprakelijk voor diefstal, brand of beschadiging van ingebrachte kleding.